Knoppenhulp

Knoppenhulp

Ieder apparaat heeft z’n eigen gebruiksaanwijzing. Drie verschillende afstandsbedieningen. Gekke symbolen en onleesbare cijfers. Tiptoetsen. Foutmeldingen in het Engels. Een onduidelijke handleiding. Veel mensen, en zeker zij die niet zijn opgegroeid met de moderne elektronische apparatuur, hebben hier moeite mee. Dan kunnen  vrijwilligers van het Knoppenproject  ondersteuning bieden bij het leren omgaan met of aansluiten/instellen van apparaten als magnetron, televisie, (mobiele) telefoon en natuurlijk de computer.

Want wie kan er nog zonder computer? Het is belangrijk dat ook ouderen en mensen met een beperking van start gaan met de computer of tablet, niet afhaken bij (terugkerende) problemen en nieuwe ontwikkelingen kunnen volgen. Daarom biedt het Knoppenproject ondersteuning met deskundige vrijwilligers.  Vaak is even op weg helpen voldoende. Ook biedt het Knoppenproject een overzicht waar computercursussen, workshops en andere ondersteuning in Castricum worden geboden.

De  vrijwilligers bieden ondersteuning bij:

  • leren omgaan met moderne apparatuur zoals: magnetron, televisie, radio, dvd-speler, alarm, (mobiele) telefoon, tablet of computer
  • leren tv- en radiozenders automatisch te installeren
  • het handmatig instellen van televisie- en radiozenders
  • het aansluiten en of instellen van apparatuur
  • het verrichten van kleine reparatiewerkzaamheden betreffende kabels of aansluitingen

Hoe werkt de Knoppenhulp?

Aanvragen kunnen telefonisch of via de mail worden aangemeld bij Welzijn Castricum op tel. 0251 – 65 65 62. Ook kunt u  langskomen bij de balie van de stichting.

De aanvraag wordt doorgegeven aan een handige vrijwilliger; deze neemt vervolgens contact met u op om een afspraak te maken.

Na afloop betaalt u de vrijwilliger 6 euro vergoeding per gewerkt uur. Er wordt minimaal 6 euro berekend, ook als de opdracht sneller is geklaard.

computerhulp

Voor computerworkshops voor de tablet kunt u in Castricum terecht bij Bibliotheek Kennemerwaard www.bibliotheekkennemerwaard.nl en voor introductiecursussen computer  50+ bij www.evean.nl