Vrijwilliger worden bij Welzijn?

Het Steunpunt Vrijwilligerswerk (onderdeel van Welzijn Castricum) zoekt vrijwilligers voor alle organisaties zonder winstoogmerk of met een maatschappelijk doel in de gemeente Castricum.
Echter, Welzijn Castricum werkt zelf ook met vrijwilligers en de volgende vacatures staan hiervoor open, wilt u meer weten, klik dan door naar de pagina www.vrijwilligerswerkcastricum.nl of maak een afspraak bij de vacaturebank.

Gastvrouw/gastheer wijkontmoeting senioren, Welzijn Castricum

Welzijn Castricum organiseert met succes een aantal wijkontmoetingen in de dorpskernen Castricum en Limmen. Deze worden zo goed bezocht dat er behoefte is aan meer wijkontmoetingsplaatsen, dit kan echter alleen als er nieuwe vrijwilligers zich aanmelden, want zonder hen kan er geen wijkontmoeting plaatsvinden. Op dit moment zal er bijvoorbeeld een wijkontmoeting gestart worden bij Wier@Ga. Van de vrijwilligers wordt gevraagd dat zij de mensen verwelkomen, de koffie verzorgen en het gesprek begeleiden. Er zijn gastvrouwen/heren nodig die in groepjes van 3, eenmaal per 14 dagen deze activiteit begeleiden. Het zijn gezellige ochtenden waar over levensvragen wordt gepraat maar ook over de actualiteiten. Het gaat over vroeger maar ook over alle veranderingen die er nu zijn. Het is ook een plek waar mensen hun persoonlijke verhaal kunnen vertellen met een lach en een traan.
Gezien de samenstellingen van de groepen zou het leuk zijn als er ook gastheren zich melden.

Bemiddelaars tussen taalcoaches en aanvragers SamenSpraak
Bij SamenSpraak, een project van Welzijn Castricum, bieden vrijwilligers taalondersteuning. Zij oefenen het Nederlands spreken met anderstaligen in de huiselijke sfeer. Het gaat om het uitbreiden van de woordenschat en het overwinnen van spreekangst, ….


Tuinklusser
Zin om het enthousiaste klussersteam van Welzijn Castricum te komen versterken, voor af en toe eens een uurtje of voor regelmatige inschakeling? Vrouwen of mannen die met plezier in de eigen tuin werken, willen wellicht ook een ander een handje helpe ….


Begeleider huiskamerproject, jongerencentrum Discovery
De huiskamerprojecten van jongerencentrum Discovery zijn inloopavonden op dinsdag en donderdag van 19.00-22.00 uur voor ambulante (straat)groepen. Het jongerenwerk van Welzijn Castricum is op zoek naar vrijwilligers die het een uitdaging vinden o ….Begeleider spelletjesavond voor mensen met een beperking
Het team ‘Spelenavond voor mensen met een beperking’ is op zoek naar een enthousiaste begeleider voor één dinsdagavond in de drie weken op een locatie in Castricum. Het betreft een groepje van op dit moment vijf deelnemers die onder meer de s ….Informatief huisbezoeker
Stichting Welzijn Castricum is op zoek naar 2 voorlichters voor het project Informatief huisbezoek. Deze voorlichters gaan éénmalig op huisbezoek bij 80–jarigen, die nieuw in Castricum zijn komen wonen of mensen die weduwe of weduwnaar zijn geworden. ….


Maatje oudere hobby fotografie, Samen 2 maatjesproject
Voor het project Samen 2 wordt voor een fotografieliefhebber gezocht. Een man van 70 jaar zou graag in contact komen met iemand van ongeveer dezelfde leeftijd die 1 keer per twee weken tijd heeft om met hem naar buiten en/of de duinen in te gaan om d ….


Maatje voor 14 jarige jongen, Samen 2 maatjesproject
Voor een jongen van 14 jaar die een vorm van autisme heeft, is het project Samen 2 (maatjesproject) van Welzijn Castricum op zoek naar een meisje/vrouw tussen de 17 en 20 jaar die één keer per week (of per 2 weken) met hem een wandeling met de hond wil maken ….

15+

Taalcoach Nederlandse taal
Het zal je maar gebeuren, huis en haard moeten verlaten om in een volkomen vreemd land een nieuw bestaan op te bouwen. Dan kun je wel wat hulp gebruiken. Welzijn Castricum zoekt vrijwilligers ter ondersteuning bij het leren van de Nederlandse taal ….


Help jij een buitenlandse jongere met de taal?
Net in Nederland, maar hoe ontmoet je Nederlandse jongeren om zo de taal te oefenen en de cultuur te leren kennen? Vrijwilligers van het project SamenSpraak van Welzijn Castricum helpen anderstaligen met de Nederlandse taal  ….

15+

Maatje voor een 27 jarige Syrische man
Samen 2, maatjesproject van Welzijn Castricum is op zoek naar een maatje voor een 27-jarige man uit Syrië. Deze man is bezig met een ondernemersplan maar mist de aansluiting in Castricum. Hij spreekt goed Nederlands en zeer gemotiveerd ….


Maatje, Samen 2
Als maatje bij het project Samen 2 help je iemand die graag onder de mensen wil zijn, maar niet genoeg vaardigheden om zelf het initiatief te nemen. Je bent een luisterend oor, een vraagbaak en natuurlijk prettig gezelschap. ….Maatje voor mevrouw met MS, Samen2 maatjesproject
Het maatjesproject Samen2 is voor een vrouw van 53 jaar die al jarenlang MS heeft op zoek naar een vrijwilliger van ongeveer dezelfde leeftijd, die 1 x per 2 weken tijd heeft voor een gesprek of om samen met haar iets te ondernemen.  ….