Toneel en informatie voor vrijwilligers CAL

Boeiende en kosteloze workshop

Op vrijdag 24 november van 13.30 tot 16.00 uur (inloop 13.00 uur) wordt de kosteloze workshop ‘Omgaan met dementie voor vrijwilligers’ georganiseerd in Theater Koningsduyn in Geesterhage in Castricum.

Het Steunpunt Vrijwilligerswerk van Welzijn Castricum nodigt alle vrijwilligers uit de kernen van Castricum uit zich aan te melden voor deze interessante workshop. In alle sectoren en organisaties van het vrijwilligerswerk zullen vrijwilligers in aanraking komen, of gaan komen, met mensen met dementie omdat het aantal dementerende inwoners ook in onze gemeente zal stijgen. Bovendien is het aantal thuiswonende mensen met dit ziektebeeld groot: zo’n 70 % van de groep mensen met dementie. Het is van belang mensen met beginnende en gevorderde dementie goed op te vangen en te begeleiden zodat zij zich gesteund weten, hun zelfstandigheid langer kunnen behouden en  maatschappelijk actief blijven.

Onder het motto ‘Samen een bijdrage leveren aan een dementievriendelijke gemeente!’ wordt vrijwilligers deze workshop geboden.

Programma workshop

De opening wordt verricht door wethouder Kees Rood van de gemeente Castricum. Daarna speelt Theater Ervaria ‘De dementie van Jet en Harry’, pakkend toneel dat informatief en licht van toon is.

De organisatie Geriant zal een toelichting geven op: nieuwe ontwikkelingen rond dementie (ook gericht op preventie), signaleren en omgaan met dementie en op gespreksvaardigheden. Ook wordt aandacht gegeven aan opvang- en begeleidingsmogelijkheden van mensen met dementie  in de kernen van Castricum.

Voor welke vrijwilligers

De workshop is geschikt voor alle vrijwilligers. Bijvoorbeeld: vrijwilligers in sportorganisaties, op  recreatief en cultureel terrein, ontmoetingsactiviteiten, huisbezoeken, mantelzorgdiensten, praktische diensten etc.

De workshop ‘Omgaan met dementie voor vrijwilligers’ wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Sluyterman van Loo.

Aanmelden en informatie

Steunpunt Vrijwilligerswerk, Welzijn Castricum, Geesterduinweg 5 Castricum Telefoon: 0251 65 65 62. Mail: info@welzijncastricum.nl
Welzijn Castricum is bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 12.30 uur.

 

Reacties zijn gesloten.