Nog geen reacties

Actief voor senioren in Santmarkbuurt.

Actief voor senioren in Santmarkbuurt

 

Castricum Buurten worden leuker en aantrekkelijker als buren elkaar ontmoeten! Elke week een inspirerend initiatief opgetekend door Irene Zijlstra van Welzijn Castricum voor Nieuwsblad Castricum. Deze week: ontmoetingen in de Santmarkbuurt.

 

Cock Spanjaard en Guda Peeters wonen sinds een paar jaar in een seniorenwoning (voorheen aanleunwoningen) in de Santmarkbuurt. 140 woningen maken deel uit van dit complex.

De dames zijn vriendinnen en kennen elkaar vanuit de buurt in Castricum waar zij eerder woonden. Na hun komst, kort na elkaar, vonden zij het belangrijk in contact te komen met hun buren en zo zijn drie buurtgroepjes ontstaan die met elkaar koffiedrinken, verjaardagen vieren en soms de feestdagen. Een van de drie groepen bestaat voornamelijk uit mannen. Cock en Guda zijn de spil van de gezelschappen, waarbij Guda haar culinaire vaardigheden inzet: het maken van heerlijke soep en slaatjes die enthousiast ontvangen worden! Over het starten van de groepjes zegt Cock: “Initiatief nemen is wel van belang, je moet niet op je stoel blijven zitten, dan gebeurt er niets. Onze drijfveer is iets toevoegen aan het bestaan van anderen. En dat hoeft echt niet in het groot, juist kleine burenontmoetingen (zo’n zes deelnemers in elk groepje) houden het voor ons gezellig en overzichtelijk.” Guda voegt toe: “We beleven veel plezier aan de verhalen tijdens de ochtendjes; genieten van wat anderen te vertellen hebben. De waardering voor de koffiebijeenkomsten is geweldig ‘Wat hebben we het getroffen hè!’ klinkt het vaak.” En mooi, die onderlinge verbindingen leiden ook naar elkaar helpen: een boodschapje halen, een buur even naar de arts brengen. “Ieder let op een positieve manier op elkaar en dat geeft een veilig gevoel.”

 

 

Cock Spanjaard en Guda Peeters organiseren drie buurtkoffiegroepjes in hun Santmarkbuurt

Reacties zijn gesloten.