Muziek / dansavond  en soos voor jongeren met beperking

Muziek/dans avond: ontmoeting-activiteit voor jongeren met een lichamelijke en/of geestelijke beperking, om de integratie te bevorderen. Gecoacht en begeleidt door het jongerenwerk en vrijwilligers.

Soos: ontmoeting- activiteit voor mensen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking, om de integratie te bevorderen. Gecoacht en begeleidt door het jongerenwerk en vrijwilligers uit de doelgroep.

In 2018 heeft de muziek/dansavond 10x plaats gevonden met een totaal van 275 bezoekers.
In 2018 heeft de soos 10x plaats gevonden met een totaal van 270 bezoekers. Er is een jaarlijks uitstapje georganiseerd naar Bobs Party & Events voor de gehele doelgroep (B1 en B2), met 42 deelnemers.

Muziek- groepsactiviteit 16-

Muziek – groepsavond welke zelfstandig opgezet en uitgevoerd wordt door vrijwilligers, jongeren en ouders, gericht op ontwikkeling van vaardigheden en talent. Gecoacht door het jongerenwerk.

De groepsactiviteit 16- heeft 10 x plaats gevonden, met een totaal van 300 bezoekers.

Jong Talent Podium

Zelfstandig opgezet podium, uitgevoerd door vrijwilligers/jongeren. Gecoacht en begeleid door het jongerenwerk, gericht op ontwikkeling van vaardigheden en talent.

In 2018 zijn er 8 Jong Talent Podium avonden uitgevoerd met een totaalaantal van 273 deelnemers/ bezoekers en 1x Talent podium op het festival “Uit je Bak!” (+-2000 bezoekers).

Voorlichting thema-avonden

Thema muziekavond, waarbij verschillende voorlichting onderwerpen als thema worden gebruikt. Bv. vuurwerk, partydrugs, reizen, pesten, etc.

Het verstrekken van groepsgewijze voorlichting aan ambulante (straat) groepen. Jongeren worden gestimuleerd te participeren en verantwoordelijkheid te nemen in het uitvoeren van eigen activiteiten. Er wordt een bijdrage geleverd aan de ontwikkelingsmogelijkheden van jongeren. De overlast op straat wordt teruggedrongen. Interventie op groepsprocessen tijdens het Zaterdagvoorlichting-huiskamerproject leidt tot positieve gedragsverandering op straat. Jongeren worden gestimuleerd te participeren en verantwoordelijkheid te nemen in het uitvoeren van eigen activiteiten. Bij voorlichting op een informele manier, komen jongeren met hun eigen vragen, verhalen en ervaringen naar gelang het thema naar voren.

In 2018 zijn er 10 zaterdagvoorlichting en thema-avonden uitgevoerd met een totaalaantal van 153 bezoekers.

Ambulant op straat

Jongerenwerk zoekt actief jongeren op straat op en legt contact, bouwt een vertrouwensrelatie op, signaleert behoeften en biedt jongeren perspectief. Inzet is het maken van verbindingen tussen jongeren en de maatschappij. In de uitvoering wordt samengewerkt met ouders, buurtbewoners, ondernemers en instanties zoals politie en hulpverlening.
Straat(hang)groepen worden in kaart gebracht.

In 2018 zijn er in totaal 123 rondes gelopen, daarnaast zijn er 22 woensdagavond test-openingen geweest in Discovery, met een totaal van 373 bezoekers bestaande uit de verschillende straatgroepen.
In 2018 zijn er in Akersloot 51 rondes en in Limmen in totaal 37 rondes uitgevoerd.

Huiskamerproject ambulant

Inloopvorm voor ambulant. Vanuit een analyse bij het ambulante jongerenwerk worden (hang) straatjongeren benaderd, waar geïntervenieerd kan worden. In praktijk de groepen onder de 18 jaar, die openstaan voor gedragsbeïnvloedingen gedragsverandering. De inzet bij de 16+ groepen is zelforganisatie waarbij de jongeren zelfstandig de activiteit van het huiskamerproject kunnen organiseren. De overlast zal hierdoor worden teruggedrongen.

In 2018 zijn er 96 huiskamerproject avonden uitgevoerd met een totaal van 1.427 bezoekers.

Netwerken

Netwerken: deelnemen aan, informatie delen met en de samenwerking verbanden onderhouden met de volgende bestaande netwerken en ketenpartners.
Netwerken: nieuwe samenwerkingsverbanden aangaan, onderhouden en uitbreiden met instanties, (sport)verenigingen en andere jongereninitiatieven. Bestaande verbanden onderhouden en versterken, zoals Stichting de Buitenkans, Turnover, Vitesse ‘22, Stichting Mee, De Horeca, Auticafé ondernemers, etc.

In 2018 is er deelgenomen aan diverse overleggen en bijeenkomsten, zie compleet jaarverslag.

Jongeren Informatie en Coaching Spreekuur (JIS)

Spreekuur om dieper in te kunnen gaan op individuele informatie-, advies- en hulpvragen. Individuele gesprekken te voeren m.b.t. gedragsverandering van de jongere en fungeren als vertrouwenspersoon voor jongeren. Waar nodig wordt doorverwezen naar netwerkpartners.

In 2018 zijn er 53 individuele gesprekken en 4 groepsgesprekken gevoerd. Daarnaast hebben 3 huisbezoeken plaatsgevonden en 4 doorverwijzingen binnen het netwerk (o.a. naar het Sociaal team).

 

Ambulant op scholen pauze project, JIP op het schoolplein en Jongerenwerk in de klas

Pauze project: Het jongerenwerk wordt ingezet tijdens de pauzes van de scholen. Hierbij hebben de jongerenwerkers een signalerende en coachende functie op de gedoogplekken waar de leerlingen in de pauzes gebruik van mogen maken. Hierbij komt het Jongeren Informatie Punt (JIP), met maandelijks een thema dat mogelijk aansluit bij sociaal maatschappelijke thema’s (bijvoorbeeld de ‘Week van de opvoeding’ of Valentijn). Het thema wordt aangeboden in de vorm van een laagdrempelige quiz in de aula of op het schoolplein.
Na een evaluatie periode zal er gestart worden met jongerenwerk in de klas. Aansluitend op de lesstof zal het jongerenwerk de verdieping ingaan met een open gesprek met waar mogelijk een ervaringsdeskundige. Dit tijdens de lessen maatschappijleer of biologie.

In 2018 zijn de Ambulante pauze rondes met voor en na-ronde 2 tot 3 keer per week uitgevoerd. Binnen het project is mede ingezet op de examenstunts van het Bonhoeffer College en het Jac. P. Thijsse College en zijn in samenwerking met gemeente, Halt, Brijder-jeugd en politie, 3 voorlichtingsavonden Drugs en Alcohol op de basisscholen uitgevoerd.

Teens-inn, huiskamerproject 16-, coaching vrijwilligers

Inloopvorm voor ambulant. Vanuit een analyse van het ambulante jongerenwerk worden (hang) straatjeugd benaderd, waarin geïnvesteerd kan worden. In praktijk de groepen onder de 16 jaar, die openstaan voor gedragsbeïnvloeding en gedragsverandering.
Jongerenwerk coacht vrijwilligers (jongeren) in het zelfstandig verzorgen van activiteiten met een eigen openingsmoment in Discovery.

In 2018 zijn er 41 Teens-Inn huiskamerprojecten uitgevoerd met een totaal van 170 bezoekers.

Terug naar voorpagina
Klik hier voor volledig jaarverslag