Nog geen reacties

Bekend met gevoelens van eenzaamheid?

Welzijn Castricum is in samenwerking met  de gemeente Castricum gestart met een onderzoek naar eenzaamheid. Castricum heeft zich aangesloten bij de coalitie ‘Een tegen eenzaamheid’. Er is een  werkgroep geformeerd die de komende jaren het taboe rondom eenzaamheid wil doorbreken, eerder wil signaleren, kennis verspreiden, aandacht voor alle leeftijden en het bereiken van mensen met chronische eenzaamheid.
Eenzaamheid is normaal, het hoort bij het leven en iedereen ervaart het soms. Het is een fysiek signaal van een tekort aan verbinding met anderen. Het wordt een probleem wanneer dit langdurig is.
Bent u iemand die dit herkent en al langere tijd  gevoelens van eenzaamheid ervaart dan komen wij graag in contact. Ook zijn we geïnteresseerd in mensen die zich in het verleden eenzaam voelden en daar uitgekomen zijn.

Naar aanleiding van een paar korte vragen wordt een anoniem rapport gemaakt zodat gekeken kan worden wat er ontbreekt en wat er nodig is. Om een zo divers mogelijk beeld te krijgen vragen wij mensen van alle leeftijden te reageren mannen, vrouwen, jongeren, statushouders enz.

Dit najaar wordt een Steunpunt Eenzaamheid gelanceerd. Het doel van dit steunpunt is eenzaamheid bespreekbaar maken, adviseren,  bewustzijn creëren, doorverwijzen en op die manier eenzaamheid verminderen.

Wie mee wil doen aan dit onderzoek, kan een mail sturen naar Ingrid Wellen.

 

Reacties zijn gesloten.