Nog geen reacties

Fietseninzamelingsactie

Alweer twee jaar geleden hielden de gebroeders Wim en Gerard van Vliet een inzamelingsactie van fietsen, heel of stuk. Elke ingeleverde fiets – bestemd voor een project in Suriname – was goed voor een appeltaart. De actie sloeg aan: uiteindelijk werden ruim 550 fietsen ingeleverd. Ook rijwielhandelaren Zijlstra en Kruijswijk deden mee aan de actie. Vanwege het succes wordt de actie nu herhaald.

Zondag 18 augustus, tijdens de seizoenmarkt in het centrum, vindt de nieuwe inzamelingsactie plaats. Er is inmiddels een samenwerking ontstaan tussen de Wim van Vliet (initiator), Gerard Castricum (technisch expert op het gebied van de fiets) en Kees Zonneveld van de Fietsersbond en Esther Boehmer en Astrid van Iwaarden van de Stichting Welzijn Castricum. De bestemming van de ingeleverde fietsen en onderdelen is ook uitgebreid.

STAND “Iedereen kan tijdens de seizoensmarkt vanaf 11.00 uur zijn of haar oude fiets, driewieler, step of kinderfiets inleveren bij de stand op het pleintje voor de Pancratieskerk in de Dorpsstraat.” zegt Wim van Vliet. “Kom vanaf de C.F.Smeetslaan, dat is het makkelijkst. En het leuke is dat we de kinderen die langskomen, mogen verblijden met een tegoedbon voor een ijsje bij De Roset.”

Enkele dagen hierna kunt u ook nog fietsen inleveren bij Kruijswijk Tweewielers, Pilkes Fietsen en Zijlstra Tweewielers in Castricum, Kroone Liefting in Limmen. Van Vliet: “Maar het liefst ontvangen wij de fietsen de 18e, tijdens de markt.”

TOON MANS Burgemeester Toon Mans heeft een deel van de kelder in het gemeentehuis tijdelijk beschikbaar gesteld voor opslag. Vervolgens worden de fietsen zover mogelijk gepareerd door Gerard Castricum en Kees Zonneveld. “Er wordt nog wel gezocht naar een tijdelijke opslag en reparatieruimte. En er is grote behoefte aan kinderfietsen”, aldus Castricum. Esther Boehmer vult aan: “Een deel van die gerepareerde fietsen blijft bij de Stichting Welzijn Castricum en komt terecht bij mensen die minder draagkrachtig zijn en nieuwe Nederlanders die via diezelfde stichting fietsles krijgen van onder meer Astrid van Iwaarden. Dat draagt bij aan het integratieproces.”

WAARHEEN Een deel van de fietsen komt dus terecht bij de Stichting Welzijn, het overige deel is bestemd voor het eerder genoemde project ‘Fietsen voor Suriname’, waar jongeren zonder werk het vak van fietsenmaker kunnen leren. Dit leer-werkproject loopt al jaren in inmiddels verschillende vestigingen. De onder deskundige leiding gerepareerde fietsen komen vervolgens terecht bij Surinamers met een kleine beurs. Gezien de economische situatie in Suriname is de fiets een noodzakelijk vervoermiddel.

LEUKE PRIJS Kortom een uitstekend doel voor Castricummers met een overtollige fiets, driewieler, step of kinderfiets. Om de actie extra aantrekkelijk te maken, krijgt u niet alleen een traktatie van De Roset, maar kunt u ook nog een leuke prijs winnen als u ook uw naam en telefoonnummer achterlaat.

Reacties zijn gesloten.