Informatie, advies, ondersteuning en bemiddeling

Hebt u vragen over wonen, zorg, welzijn, vervoer, of financiën? De welzijnsadviseur wijst u de weg en helpt u waar nodig.

De welzijnsadviseur is een onafhankelijke hulpverlener. Samen met u bekijkt de welzijnsadviseur wat u nodig heeft, waar en hoe u dat kunt vinden en zoekt samen met u naar de beste oplossing voor uw probleem. Voorop staat dat u de regie houdt. U blijft de baas! Ook uw kinderen, andere familieleden, buren of kennissen kunnen de welzijnsadviseur raadplegen.

Waarvoor kunt u terecht bij de welzijnsadviseur?

Voor informatie en advies over allerlei diensten en voorzieningen die kunnen helpen bij het zelfstandig wonen, zoals:

  • Wonen: woningaanpassingen in uw huis of verhuizing naar een andere woning of een zorgcentrum.
  • Zorg: verzorging of verpleging thuis of tijdelijke verhuizing naar een zorgcentrum, alarmering bij u thuis of aangepast meubilair.
  • Welzijn: diverse activiteiten voor ouderen en mogelijkheden voor bezoeken door vrijwilligers. Voelt u zich eenzaam of alleen? Wij kijken samen met u naar de beste oplossing.
  • Vervoer: in huis en buiten, zoals rolstoel of scootmobiel. Wij helpen u graag bij de aanvraag.
  • Financiën: voorzieningen voor ouderen met een laag inkomen of een onvolledige AOW, bijzondere bijstand.
  • Hulp bij uw administratie: het op orde brengen en houden van uw administratie.
  • Dementie en Alzheimer: alle voorzieningen voor ouderen met geheugenproblemen en hun mantelzorgers, zoals het Alzheimercafé en speciale ontmoetingsgroepen. Zie ook www.geheugenproblemen-middenkennemerland.nl

De hulp  is kosteloos. U hebt geen verwijzing nodig.

U kunt bellen voor het maken van een afspraak naar telefoonnummer 0251 – 65 65 62  of mailen door op onderstaande knop te drukken.

 

Contact Welzijn Castricum

 

Het kan zijn dat het voor u bezwaarlijk is om naar het kantoor van Welzijn Castricum te komen. Een persoonlijk gesprek in eigen omgeving is dan een prettige mogelijkheid. De welzijnsadviseur komt op verzoek bij u thuis. Samen met u wordt naar de beste oplossing in uw situatie gezocht. Voorop staat dat er niets tegen uw wil wordt ondernomen.