Tips uit de praktijk…

In Castricum zijn een aantal burencontactgroepen van start gegaan met als doel ontmoeting en gezelligheid en ook geven de groepen een veilig gevoel: voor in tijd van nood…

De werkwijze: één of meer buurtbewoners nemen voor een contactgroep het initiatief en nodigen buurtbewoners persoonlijk of met een briefje in de bus uit om gezellig een kopje koffie te komen drinken. Tijdens de eerste ontmoeting worden de meningen gepeild over de wensen om elkaar vaker te zien en wordt een nieuwe datum afgesproken. Over de frequentie: het kan gaan om eens in de maand tot eens in de drie maanden, afhankelijk van de deelnemers.

Tips van Welzijn Castricum voor wie van plan is een groep te starten: maak de groep niet te groot (acht tot tien deelnemers of minder werkt goed) en bespreek wie de volgende keer de uitnodiging en de koffie verzorgt. Zo blijft de overzichtelijkheid én de continuïteit gewaarborgd!

Variatie: Een burencontactgroep kan ook gestart worden als u bijvoorbeeld samen uit wandelen of fietsen wilt gaan, samen wilt koken en eten, een museum wilt bezoeken, een leeskring wilt organiseren of een ontmoetingsgroep voor ouders en kinderen wilt beginnen.

Voor meer tips en ideeën: neem contact op met Welzijn Castricum.

Contact Welzijn Castricum