Nog geen reacties

In Memoriam | Joop Holt

Zaterdag 19 oktober bereikte ons het droevige nieuws dat Joop Holt op 87-jarige leeftijd is overleden.

Graag willen wij, de medewerkers van Welzijn Castricum, Joop Holt herdenken met de volgende woorden.

Sinds 1998 is Joop verbonden geweest aan Welzijn Castricum als vrijwilliger van de klussenbank. Om ouderen in staat te stellen zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen verrichte Joop kleine klusjes bij mensen thuis. Jarenlang deed hij dat wel 10 uur per week. Joop had een gouden hart en twee rechterhanden en wist altijd oplossingen te bedenken voor de meest lastige klusjes. Menig maal kwam Joop voldaan op kantoor verslag doen van wat hij in de praktijk tegenkwam en natuurlijk om even gezellig bij te praten tijdens de koffiepauzes. Want voor Joop betekende het vrijwilligerswerk ook ‘het onderhouden van contacten’.

Naast het werk voor de Klussenbank wilde hij eveneens iets betekenen voor nieuwkomers in de gemeente en werd hij vrijwilliger bij SamenSpraak van Welzijn Castricum. Eenmaal per week ging Joop naar Samenspraak in de Bieb om daar samen met een groep anderstaligen Nederlands te oefenen. En daarnaast begeleidde hij op energieke wijze wekelijks, in individuele contacten, nieuwkomers in Castricum met taalondersteuning.

Als bestuurslid van Jeugd en Techniek, was Joop met enthousiaste inzet betrokken tot 2017 bij de KidsVakantiecocktail van Welzijn Castricum. Hij organiseerde met de collega’s van Jeugd en Techniek creatieve en prachtige activiteiten voor kinderen op het terrein van houtbewerken.

Mooi was te zien dat Joop door ieder in het hart werd gesloten. Je merkte al snel dat hij mensen echt wilde helpen. Het contact verliep nooit oppervlakkig; het ging ergens over. Joop was oprecht belangstellend en er ontstond bijna ongemerkt een band met de talrijke mensen die hij hielp en met de collega’s van de verschillende projecten.

De laatste tijd namen wij van Welzijn Castricum Joop in bescherming. Met zijn enthousiasme dreigde hij vaak te veel hooi op zijn vork te nemen. De minder intensieve klusjes bleef Joop nog doen, als vanouds gedreven en met plezier.

Vorige week kwam Joop naar kantoor van Welzijn Castricum en zat gezellig op zijn praatstoel.         En nu, zo onverwacht, het afscheid. Het is snel gegaan, maar met de wetenschap dat Joop een verdere achteruitgang in gezondheid bespaard is gebleven, kunnen wij daar vrede mee hebben.  Wij zullen Joop missen en denken terug aan een dierbaar persoon die voor vele Castricummers en voor Welzijn Castricum, veel heeft betekend!  

Wij wensen zijn familie en vrienden alle sterkte.

Directeur en team Welzijn Castricum

Reacties zijn gesloten.