Nog geen reacties

Jongere en oudere buurtbewoners ontmoeten elkaar

Buurten worden leuker en aantrekkelijker als buren elkaar ontmoeten! Elke week een inspirerend initiatief opgetekend door Irene Zijlstra van Welzijn Castricum voor het Nieuwsblad van Castricum. Deze week: de kracht van een buurtborrel.

 

‘In onze straat, de Gobatstraat, zijn de afgelopen jaren een aantal nieuwe bewoners gekomen. Het werd tijd dat langer wonende en nieuwe straatbewoners eens nader kennis met elkaar maakten’, zegt Ingrid Vijzelaar, bewoner van de straat. ‘Weten wie je buren zijn en bij elkaar terecht kunnen, bijvoorbeeld in geval van nood, is belangrijk, gaven mensen uit de straat aan. In veel buurten zie je dat oudere en nieuwe, jongere bewoners elkaar nauwelijks kennen. En dat is vaak geen onwil, maar loopt zo.’ Samen met haar buurvrouw, Judith Groot, organiseerde Ingrid daarom afgelopen zomer een buurtborrel. ‘Hartverwarmend om te zien hoe iedereen een bijdrage leverde: de lekkerste variaties aan hapjes werden gepresenteerd. Dat geeft ook meteen een start voor gesprekken én het uitwisselen van recepten. Spelletjes als spijkerbroekhangen en sjoelen zorgden voor een ongedwong

en sfeer en contacten werden zo makkelijk gelegd; het was al met al een geanimeerde buurtbijeenkomst. Pluspunt was natuurlijk dat we van het gebouw van de Tafeltennisvereniging, dat in de straat staat, gebruik mochten maken. Zo’n 80 % van de bewoners kwam naar de borrel. Sommigen konden een uurtje komen, maar deden toch moeite om erbij te zijn. Grootste compliment vonden wij dat na afloop gevraagd werd volgend jaar weer een buurtborrel of dan misschien wel een barbecue te organiseren.’ Missie geslaagd…!

Reacties zijn gesloten.