Zoals bekend liggen de sociale ontmoetingsmogelijkheden stil. Om toch contact te houden met elkaar zijn hier een paar tips:

  • We leven in een digitale wereld dus wellicht lukt het u  om andere manieren te vinden met mensen bv via Google Hangout, Skype of Facetimebellen.

  • Stuur elkaar bv  Whatsapp berichtjes om zo toch contact met elkaar te houden. Maar even de telefoon pakken is natuurlijk ook een goede manier.

  • Bent u creatief van geest en hand? Misschien kunt u een leuke kaart of ander creatief idee maken en opsturen naar iemand. 

  • Meer een spelletjes type? Wordfeud kunt u bv samen spelen met uw maatje. In de Play Store en/ of App Store zijn vele spellen te vinden.

  • Tip via de website van ANBO wordt stoelyoga aangeboden. Op deze manier kan op laagdrempelige wijze toch worden bewogen. 

  • In deze tijd zijn ook veel andere apps beschikbaar die mogelijk vertier en inhoud geven.  Denk aan het luisteren van podcasts via bv Spotify of Podcastapp. Als mensen lid zijn van de bibliotheek kunnen ze gratis LuisterBieb downloaden. Dan krijgt u de mogelijkheid gratis luisterboeken te downloaden en te luisteren voor 3 weken.

  • Wilt u een boek lezen of een puzzel (in een boekje) maken, maar is uw voorraad uitgeput, bel naar Welzijn Castricum, 0251- 65 65 62, dan kan er een bij u gebracht worden.

 

Het kan prettig zijn om tijdelijk ondersteuning te krijgen van een ‘maatje’. Een vrijwilliger van het project Samen 2, komt gedurende een bepaalde periode, eenmaal per twee weken  bij u langs voor een goed gesprek of een gezamenlijke activiteit. Ook kijkt dit maatje met u mee hoe u na deze periode met een goed netwerk verder kunt.

De coördinator van Samen 2 legt de eerste contacten en probeert een zo goed mogelijke ‘match’ tot stand te brengen tussen vrijwilliger en deelnemer

 

Bekijk alle “Maatjes” Vacatures

 

Iedereen kan ‘maatje’ worden

Maatjes zijn er in alle soorten. Er zijn maatjes die langskomen voor een praatje. Maatjes die helpen of advies geven. Maatjes die anderen laten lachen.  Er zijn wandelmaatjes, leesmaatjes, spelletjesmaatjes, boodschappenmaatjes,  sportmaatjes. En nog veel meer maatjes. Dus als je iets wil doen voor een ander, kun je maatje worden.

Ook hebben wij altijd aanvragen van mensen die in een rolstoel zitten en graag naar buiten willen.

Klik hier om u aan te melden als  maatje

 

Contact Steunpunt Vrijwilligerswerk Castricum

 

Bron: OranjeFonds, www.maatjesgezocht.nl