Het kan prettig zijn om tijdelijk ondersteuning te krijgen van een ‘maatje’. Een vrijwilliger van het project Samen 2, komt gedurende een bepaalde periode, eenmaal per twee weken  bij u langs voor een goed gesprek of een gezamenlijke activiteit. Ook kijkt dit maatje met u mee hoe u na deze periode met een goed netwerk verder kunt.

De coördinator van Samen 2 legt de eerste contacten en probeert een zo goed mogelijke ‘match’ tot stand te brengen tussen vrijwilliger en deelnemer

 

Bekijk alle “Maatjes” Vacatures

 

Iedereen kan ‘maatje’ worden

Maatjes zijn er in alle soorten. Er zijn maatjes die langskomen voor een praatje. Maatjes die helpen of advies geven. Maatjes die anderen laten lachen.  Er zijn wandelmaatjes, leesmaatjes, spelletjesmaatjes, boodschappenmaatjes,  sportmaatjes. En nog veel meer maatjes. Dus als je iets wil doen voor een ander, kun je maatje worden.

Een aantal voorbeelden van aanvragen:

  • Een man die zelf met scootmobiel rijdt, zou er samen met een vrijwilliger op uit willen. Zijn interesses zijn vlinders en  de natuur. Ook hij zou bijvoorbeeld graag een keer naar pier of visafslag gaan.
  • Een man woonachtig op Albertshoeve in Castricum wil in zijn eigen omgeving, het “Hendriksveld” samen met iemand een ronde lopen. Mijnheer is nog goed ter been en maar vindt het fijn om een ‘wandelmaatje’ te hebben.
  • Een dame met een driewielfiets moet vaak oefenen, familie en fysio doen dit regelmatig maar het zou zo prettig zijn als er een vrijwilliger is die ook af en toe met haar een rondje om gaat. De vrijwilliger loopt dan naast de fiets.
  • Een vraag van een mevrouw uit Akersloot, ze heeft een hoge leeftijd. Mevrouw wil graag kleine stukjes lopen met een vrijwilliger (bijv. plantjes kopen), “gewoon even buiten komen”.

Ook hebben wij altijd aanvragen van mensen die in een rolstoel zitten en graag naar buiten willen.

Klik hier om u aan te melden als  maatje

 

Contact Steunpunt Vrijwilligerswerk Castricum