ወጻእተኛ ደገፍ دعم ا فراد الغير ناطقين باللغة الهولندية

 

Uit onderzoek blijkt dat informele taalondersteuning belangrijk is. Het taalniveau en de participatie van anderstaligen nemen toe en het zelfvertrouwen wordt groter. Dankzij de geweldige inzet van meer dan 100 vrijwilligers kan Welzijn Castricum vele anderstaligen hierbij ondersteunen.

 

SamenSpraak

SamenSpraak vrijwilligers ondersteunen ± twee uur per week anderstaligen die beter Nederlands willen leren spreken en zij helpen hen desgewenst bij het behalen van het inburgeringsexamen. Een belangrijke meerwaarde van dit project is ook dat men elkaars cultuur beter leert kennen. SamenSpraak biedt vele vrijwilligers die in de huiselijke sfeer het Nederlands spreken oefenen met anderstaligen. Het gaat om het uitbreiden van de woordenschat en het overwinnen van spreekangst, om zo sociaal verkeer te vergemakkelijken en betere kansen te creëren op de arbeidsmarkt. Daarnaast wil SamenSpraak een bijdrage leveren bij het zetten van stappen op de participatieladder.

Vrijwilliger worden bij dit project?

Wilt u vrijwilliger worden bij dit project, kijk dan op de site van de vacaturebank.

Samenspraak in de bieb

Bij ‘Samenspraak in de bieb’ kan men op vrijdagmorgen in de bibliotheek van Castricum andere mensen ontmoeten en de Nederlandse taal oefenen.

 

Taalondersteuning Activiteiten