Nog geen reacties

Saamhorigheid in de Offenbachflat

Buurten worden leuker en aantrekkelijker als buren elkaar ontmoeten! Elke week een inspirerend initiatief opgetekend door Irene Zijlstra van Welzijn Castricum voor Nieuwsblad Castricum. Deze week: ‘buurten’ in de Offenbachflat.

Ans Brouwer en Aad du Cloo ontmoet ik in het Trefpunt, de ontmoetingsruimte van de Offenbachflat. Ze zijn beiden bewoner en actief voor de activiteitencommissie in het complex. Een enthousiast duo dat, naast wekelijkse koffieochtendjes, een seizoensprogramma vol leuke activiteiten organiseert samen met een hele groep vrijwilligers uit de flat. Een filmmiddag, een boeken- en rommelmarkt, een paasbingo en regelmatig uitjes naar restaurants in de omgeving. ‘Want alleen uit eten gaan is niet gezellig en zo met elkaar worden het genoeglijke etentjes,’ lichten Ans en Aad toe. ‘De activiteiten en uitjes hebben zeker een functie voor de dertig flatbewoners die deelnemen. Mooie vriendschappen zijn ontstaan en de bewoners helpen elkaar. Bijvoorbeeld met boodschappen doen, elkaar ergens naartoe rijden, of na een operatie samen wandelen om te revalideren. Laatst met Valentijnsdag is door twee mensen soep gekookt voor de andere flatbewoners om even sfeervol samen in het Trefpunt te genieten.’ Ook buiten de activiteiten om zijn Ans en Aad in de weer voor de flat. Zo brengt Ans bezoekjes aan uithuizige zieke buren en Aad verzorgt EHBO bij technische ongemakken: de cv slaat af, het licht valt uit.

En de bewoners? Die zijn heel tevreden over alle inspanningen. Ans: ‘Na elk uitje of activiteit krijg ik heel attent een kaartje “Wat was het weer geweldig!” Zulke reacties geven ons veel voldoening!’

Ans en Aad   Koffiedrinken in de Offenbachflat

 

Reacties zijn gesloten.