Studiekring50Plus

Op zoek naar een leuke uitdaging? Leden van Studiekringen50plus blijven bij de tijd. Wilt u als 50-plusser nog breed geïnteresseerd  blijven ,of na of naast een actieve baan nieuwe mensen ontmoeten? Geestelijk zo actief mogelijk willen blijven? De hersenen laten kraken? (use it or lose it).. Dán is een Studiekring misschien iets voor u.

In Castricum zijn er al diverse studiekringen actief.  Laat u overigens niet afschrikken door het woord studie. In de praktijk gaat het om het met elkaar bespreken van zelf gekozen onderwerpen, van eigen ervaringen en inzichten. De onderwerpen hebben vaak betrekking op de actualiteit, op eigen hobby’s en interesses, of opgedane kennis en ervaring, die je met een ander wilt delen. Zo blijft deze groep mannen en vrouwen op een plezierige manier op de hoogte van allerlei ontwikkelingen.

De studiekring kenmerkt zich door eigen inbreng, respect voor elkaars inzichten en interessante gedachtewisselingen. Doorgaans ontstaan er binnen een studiekring hechte vriendschappen die jarenlang kunnen blijven bestaan. Een studiekring komt doorgaans éénmaal per twee weken bij elkaar. Een bijeenkomst duurt ongeveer twee uur. Een studiekring is voor mensen die hebben ontdekt dat thuis een heerlijke plek is, maar óók dat nieuwe contacten en in gesprek gaan over inhoudelijke onderwerpen je leven kunnen verrijken. Een fysieke beperking is geen belemmering om mee te doen. Meer informatie kunt u vinden op de website www.studiekringen50plus.nl

Vooraf aanmelden voor de informatiebijeenkomst wordt op prijs gesteld.

Aanmelding Informatie en aanmelding: Marian Visser (Bibliotheek Kennemerwaard)

of bel naar Welzijn Castricum.

 

 

Limmen:

Tweede en vierde donderdag van 10.00 uur tot 12.00 uur.

Zomerstop tot donderdag 1 september 2022!

Adres: Stichting Vredenburg, Dusseldorperweg 64, 1902 WP Limmen

 

Akersloot:

Start op 12 september 2022!

Meer informatie Nina Meijers, stichting Welzijn Castricum.