Nog geen reacties

Straatcontactpersonen van start in Castricum

Straatcontactpersonen van start in Castricum

Suggesties, informatie en contacten dichtbij

 

In Castricum zijn de afgelopen maanden, in samenwerking met Welzijn Castricum, enthousiaste straatcontactpersonen in verschillende buurten in Castricum van start gegaan. Het betreft de buurten: Dag Hammarskjöldlaan en omgeving, de Boogaertbuurt, de Molenweide en de Offenbachflat.

Straatcontactpersonen nemen in het kader van ‘prettig wonen’ suggesties voor de straat of buurt in ontvangst. Onder meer over het groen, de wegen of over het organiseren van buurtontmoetingen. Daarnaast geven zij, waar nodig, informatie over praktische ondersteuningsmogelijkheden. Bijvoorbeeld over: vervoer, boodschappenhulp, knoppenhulp, klusjes in huis of lichte tuinklussen. Ook kunnen de contactpersonen een rol spelen in het uitbreiden van contacten van buurtgenoten die dit graag willen. Bijvoorbeeld: samen een kopje koffie drinken, een wandeling maken of een wijkontmoetingspunt bezoeken in de buurt.

De straatcontactpersonen willen iets voor hun straat en buurt betekenen en daar waar gewenst inwoners helpen om plezierig te kunnen (blijven) wonen. Buurtbewoners die zelf geen buurtvraag hebben, kunnen wellicht bekenden op de inzet van straatcontactpersonen attenderen.

De contactpersonen zijn verbonden aan Welzijn Castricum en zijn op de hoogte van de verschillende voorzieningen in de gemeente. De privacy van inwoners wordt uiteraard gerespecteerd.

Bereiken van straatcontactpersonen

Straat/buurtcontactpersonen maken zich bekend middels flyers met bereikbaarheidsgegevens die in de eigen straat en buurt zijn verspreid.

Wilt u meer informatie over de straatcontactmogelijkheden in de gemeente, dan kunt u contact opnemen met Irene Zijlstra-Duim van Welzijn Castricum, telefoon: 0251 65 65 62 of per mail.

Ook straatcontactpersoon worden?

Wie ook straatcontactpersoon wil worden wordt uitgenodigd contact op te nemen met Welzijn Castricum, zie bovenstaande adresgegevens.

Reacties zijn gesloten.