Nog geen reacties

Training ‘Bewust in je lichaam’

Cathy Post organiseert in samenwerking met Welzijn Castricum een training ‘bewust in je lichaam’. Deze training vindt plaats op donderdag 19 maart 2020 van 10.00 – 12.00 uur en is bedoeld voor vrouwen van 18 tot “80” jaar. De training vindt plaats in ontmoetingscentrum Geesterhage  aan de Geesterduinweg 5 in Castricum.

De 6 bijeenkomsten zijn vooral gericht op het bewust leren (aan)voelen van jezelf en daarbij wordt gebruik gemaakt van zowel oosterse als westerse invloeden. Met een groep van ongeveer 15 mensen gaan de deelnemers op ontdekkingsreis. Herkennen en erkennen wat men voelt en ervaren dat je dit ten goede kunt inzetten om bewuste keuzes te maken en ook om gewoon “lekker in je vel” te voelen.

Uit het hoofd, terug in het lijf. De geleerde technieken en oefeningen kunnen meteen geïntegreerd toegepast worden in het dagelijks leven. Het doel is om zelf de regie te ervaren en een duurzame en plezierige leefstijl te ontwikkelen.

Cathy Post heeft gedurende haar carrière in de arbeidsmarkt persoonlijk gezien en ervaren wat (werk)druk met mensen kan doen. En hoe lastig het is om de authenticiteit te bewaken binnen de prestatiecultuur waarin wij leven. Vaak blijft men steken in patronen en verwachtingen, bang om te falen. Met ons hoofd al in de toekomst wordt vaak vergeten dat het juist het falen is waarvan wij leren, van waaruit wij in het nu kunnen groeien. Vergeten wordt dat alleen wijzelf weten wanneer we het beste kunnen functioneren en verliezen de balans tussen inspanning en ontspanning, te communiceren met onszelf. De connectie tussen lichaam en geest.

De energie kan dus geblokkeerd raken, wat zich vertaalt in het dagelijks leven. Vooral in hoe men over zichzelf denkt en in de omgang met anderen. Stap 1 daarin is het herontdekken van je lichaamsbewustzijn. Niet ingewikkeld of spiritueel,  maar gewoon 1 keer per week even tijd voor jezelf en de klok stilzetten.

Wie dit aanspreekt en ook met 2 benen stevig op de grond wil staan om lichaam en geest in verbinding te laten zijn, kan zich aanmelden vóór 15 maart aan bij body4mind@hotmail.com.

Men ontvangt dan met de bevestiging specifieke informatie over de bijeenkomsten. Deze training wordt in samenwerking met Welzijn Castricum aangeboden.

 

Reacties zijn gesloten.