Nog geen reacties

Verslag Week van de Ontmoeting

VERSLAG WEEK VAN DE ONTMOETING

In de eerste week van oktober vond de Week van de Ontmoeting plaats in Castricum.

De week is zeer succesvol verlopen, hieronder vindt u enkele reacties en foto’s.

 

Ontbijt met peuters

“Een gezellige ochtend met moeders (4) en kinderen (5) waarmee een lekker ontbijt genuttigd wordt. Helaas hadden we op het laatste moment 4 annuleringen omdat de kinderen ziek waren. Maar er was nu wel ruimte voor een leuk gesprek.”  (Katherine Fergusson, coördinator Peutercafe).

 

Maandagmiddag International Taste in het Cultuur Buurt Café

Diverse gerechten uit diverse keukens,  Syrisch, Grieks,  Spaans, Palestijns, Afghaans, Japans.

De dames hadden super hun best gedaan, en sommige waren zelfs in klederdracht en beantwoorden de vragen van de gasten over het gerecht. Ook was er muziek en een filmpje van het desbetreffende land (geweldig gemaakt door vrijwilligster Mariam).

Het was behoorlijk druk, gezellig, zelfs de wethouder was er en iedereen was met elkaar in gesprek, waaruit blijkt dat eten verbindt.
(Maria Yuste van Vlissingen, coördinator open inlopen Welzijn Castricum)

 

Wandeling met pannenkoek i.s.m. buurtsportcoach en Mieke Borgmeier

Het was heel erg leuk! Onderweg hebben we een kleine bui gehad, maar dat mocht de pret niet drukken. Er zijn mooie gesprekken gevoerd en er werd zelfs uitgesproken dat het fijn is om na de corona-tijd weer iets te ondernemen met anderen. Meerdere deelnemers gaven aan dat ze het lastig vinden om dit weer op te pakken. Ook vinden sommigen het eng om alleen de duinen in te gaan. Alle deelnemers voelde zich eenzaam. We hebben de wandelgroepen van de woensdag en de zondag onder de aandacht gebracht, als mogelijkheid om wekelijks te wandelen en nieuwe mensen te ontmoeten.

De deelnemers willen dit wel vaker doen. Ik zie ons nu al een korte strandwandeling maken met daarna een zomers drankje in de zon. (Joyce van Tunen, buurtsportcoach)

Opmerking vrijwilligster Mieke Borgmeier: Het was enig. Fikse bui onderweg. Mooie gesprekken, levensverhalen tijdens wandeling en tijdens eten. Samenwerking met Joyce uitstekend. Voor herhaling vatbaar bv 4 keer per jaar.

 

Soepcafé op woensdagavond

Een geslaagde avond, 6 soepen uit 6 verschillende landen, 35 inwoners die soep kwamen eten, muziek uit Eritrea en een vader en dochter die samen een gedicht voorlazen. Mooi om te zien dat er mensen van alle leeftijden waren. Bijzonder dat je bij deze gelegenheid ( en de andere activiteiten in deze week) alleen kan komen en kan aanschuiven aan een tafel waar je de andere mensen niet kent. Een oudere dame die haar heup heeft gebroken en nu met een stok loopt en  beperkt mobiel is, weinig mensen ziet (één keer in de week bij haar koor) zei ‘volgende keer als jullie dit organiseren ga ik voor de deur liggen’. Zij had het zo fijn gevonden om met heel verschillende mensen te eten en te praten over allerlei onderwerpen. Er zat bij haar aan tafel een docent kunstgeschiedenis, een man die bij de belasting werkt en een vrouw die mantelzorger is voor haar man en ook blij was er even uit te zijn.

(Esther Boehmer, projectleider Welzijn Castricum)

Soos voor jongeren met een beperking – high tea

Er heerste een gezellige sfeer Alle deelnemers hadden een lekker hapje gemaakt, gezamenlijk de tafels gedekt en afgesloten met een drankje aan de bar.
De deelnemers vonden het ontzettend gezellig om samen aan tafel te kletsen. Dit mag jaarlijks op het programma.  We spraken over het gemis van activiteiten voor deze doelgroep om mensen te ontmoeten. Deelnemers gaven gevoelens van eenzaamheid aan, gesproken over het Cultuur Buurtcafé in Geesterhage. Dit leek sommige deelnemers leuk, zeker als het ook op latere tijdstippen plaatsvindt na het werk.

(Nina Meijers, projectleider Welzijn Castricum)

 

Social FridayJoin Us
Er waren 18 jongeren aanwezig in de leeftijd van 23 tot 25 jaar. Twee jongens van 18 en 24 waren voor het eerst bij Join us.  We startten de avond gezellig in groepjes aan verschillende tafels.  Twee jongeren hadden geholpen met de voorbereiding. Iedereen ging lekker aan tafel wat eten. Gezamenlijk hebben zij de ruimte opgeruimd, waarna de jongeren in groepjes van 3 a 4 personen werden verdeeld De pubquiz had zes verschillende rondes. We sloten de avond af met een prijsuitreiking van een prachtige beker.

(Nina Meijers, projectleider Welzijn Castricum)

 

Eten in de Schakel met Eveline Masetti

Het was een mooie ontmoeting met elkaar tijdens de soepmaaltijd gisterenavond in de week van de ontmoeting met als thema :Eet je mee! Er was keuze uit 2 soepen, 2 soorten brood, verschillende soorten verse humus, bietentaart en olijven.

Tijdens de maaltijden lazen deelnemers gedichten voor of deelden persoonlijke verhalen. We sloten de avond af met koffie/thee en merci! Bedankt voor de parels die gedeeld zijn!

(Eveline Massetti, contactpersoon Steunpunt Eenzaamheid)

Reacties zijn gesloten.