Nog geen reacties

Zomeractiviteiten in Castricum

Om te weten wat er te doen is in uw gemeente kunt u een kijkje nemen op de volgende sites:

 

Site met activiteiten in de gemeente Castricum www.voorliefhebbers.nl kijk in de agenda!

Overzicht organisaties met activiteiten in Castricum https://www.welzijncastricum.nl/senioren/activiteitenkaart-castricum/

Overzicht organisaties met activiteiten in Limmen https://www.welzijncastricum.nl/senioren/activiteitenkaart-limmen-akersloot/

Stichting Welzijn Ouderen Limmen www.vredeburgswol.nl

Stichting Welzijn Ouderen Akersloot www.kruispuntswoa.nl 

 

ZOMER 2020

Castricumse Etalage Kunst (CEK)

De zomer hoeft ondanks de anderhalve-metersamenleving niet saai te zijn. Dat dacht ook Mieke Rozing, initiatiefnemer van Castricumse Etalage Kunst (CEK) en ambassadeur van het Steunpunt Eenzaamheid Castricum. Zij heeft samenwerking gezocht met Welzijn Castricum, sieradenmaker Florence Eijck en de Castricumse winkeliers en deze zomer staat het dorp zes weken lang in het teken van lokale kunst. Omdat ik het zo jammer vind dat leuke uitjes, zoals de Kunst Fiets Route, vanwege corona deze zomer niet door kunnen gaan, ben ik gaan nadenken over een alternatief. Kunstenaars en winkeliers hebben het zwaar deze tijd. Op deze manier kunnen ze allebei even extra in de aandacht gezet worden en hebben wij zelf toch een gezellig uitje in het dorp.’’

De CEK gaat door tot en met zondag 16 augustus 2020. Ook voor de kleintjes is het leuk, want ook de sprookjestuin (van de Tuin van Kapitein Rommel) doet mee. ,,Dus laat je allemaal verwonderen en wandel gezellig alle deelnemende etalages af.’’ Op de website miekerozing.nl is een plattegrond te vinden waarop alle locaties aangegeven zijn. Bezoekers kunnen ook de QR-code, die bij elke etalage is opgehangen, scannen.

 

 

Koffie aan zee

Voor wie het lastig is alleen naar het strand te komen, rijdt Welzijn Castricum deze zomer twee keer met een busje richting strand. Op 19 augustus en 2 september. Men wordt opgehaald van huis en gaan gezamelijk koffiedrinken bij een van de strandtenten. Meer weten of aanmelden? Mail info@welzijncastricum.nl of bel 0251 – 65 65 62.

 

Tuin van Kapitein Rommel

Ook in de Tuin van Kapitein Rommel kun je met mooi weer terecht voor een kop koffie op het terras of een wandeling door het prachtige groen. Wel met aangepaste openingstijden; 13:30 – 16:30 op maandag t/m vrijdag.

 

Kidsvakantiecocktail

In de zomervakantie zijn er op verschillende dagen allerlei leuke activiteiten voor kinderen. Sommige activiteiten zijn gratis, anderen vragen een kleine bijdrage. Mocht dit financieel een probleem zijn, neem dan contact op met Welzijn Castricum.

Denk aan kinderyoga, basketbal, rugby, stopmotion film maken, boogschieten en nog veel meer. De leeftijden om mee te kunnen doen variëren vanaf 1,5 jaar tot 12 jaar.

Het overzicht van de activiteiten vind je hier: https://www.welzijncastricum.nl/programma-kidsvakantiecocktail-2020/

 

Zwembad de Witte Brug

Deze zomer hebben zij 2 nieuwe activiteiten! Allereest de Bootcamp, crossfit maar dan in het water. Afwisselend en uitdagend, zeulen, slepen en sjouwen, met én in het water. Onder leiding van de instructeurs, die ervoor zorgen dat je functionele oefeningen krijgt en je pushen om steeds net een beetje verder te gaan. Dit alles zorgt voor een intense les die jou uitdaagt om harder, feller en met meer power te gaan bewegen!

De tweede nieuwe activiteit is het Gezondheidsuurtje. Gericht op mensen die op een laagdrempelige manier willen werken aan hun conditie, spierkracht en uithoudingsvermogen. Het voornaamste doel van deze toegankelijke activiteit is in beweging zijn onder leiding van een ervaren instructeur wie jou kan helpen om te werken aan je gezondheid.

Baby- & Peuterzwemmen

In de zomervakantie wordt weer gestart met het Baby- & Peuterzwemmen! Want wat is er leuker om na jouw zwangerschap te doen met je baby of peuter? Zwemmen! Tijdens Baby- en Peuterzwemmen leert een kind samen met de ouder of begeleid(st)er op plezierige wijze de mogelijkheden van het water kennen.  Wil je nou meer weten over het Baby- & Peuterzwemmen, klik dan hier.

Meer informatie over vrijzwemmen enz. op https://www.dewittebrug.com/kalender/openingstijden-zomervakantie

 

Huis van Hilde

https://www.huisvanhilde.nl/zien-doen-en-beleven/nu-straks/vakantie-aanbod/

De Oude Keuken Bakkum

In de zomer zijn er op zondag optredens van diverse muzikanten.

Zondag 26 juli Fonk, divers palet aan covers, van mooie liedjes tot swingende meezingers.

Zondag 2 augustus, Jos van Beest, pianist brengt een eerbetoon aan de legendarische Oscar Peterson.

Zondag 16 augustus, No Excuse, liedjes die je niet vaak hoort, maar feest van herkenning.

Zondag 23 augustus, Blue Coat, swingend, dynamisch en speelvreugde.

Zondag 13 september, Cool Blenz, Funky jazz

Zondag 27 september, Elma Nijhuis kwartet, vocal jazz

Zondag 11 oktober, Emergo en jazztrio

Zondag 25 oktober, Kanoet, Troubadours

www.deoudekeuken.net

Meer informatie over activiteiten in de zomer op www.voorliefhebbers.nl 

Reacties zijn gesloten.