Nog geen reacties

Zorgmaatjes gezocht om mantelzorgers te ondersteunen

Zorgmaatjes gezocht
Wanneer een familielid langdurig ziek wordt of gaat dementeren, wordt het leven als partner of als kind anders. Men wordt mantelzorger, soms voor een paar uur per week, soms bijna fulltime. Tijd voor zichzelf of zomaar even weg kunnen gaan, zit er vaak niet in. De mantelzorger neemt al gauw veel zorgtaken op zich. Het is belangrijk om de zorg te delen. Je kunt goed voor een ander zorgen wanneer je ook goed voor jezelf zorgt. Dat kan alleen als de zorg op een vertrouwde manier kan worden overgedragen.
Welzijn Castricum wil gaan starten met zorgmaatjes. Dit zijn vrijwilligers die 2 of 3 uur in de 14 dagen langs komen. Zij gaan bijvoorbeeld wandelen, koffie drinken of een spelletje doen zodat de mantelzorger even vrijaf is. Verpleegtechnische – en bepaalde zorghandelingen behoren niet tot de taak van het zorgmaatje. Daar wordt zo nodig de thuiszorg voor ingezet.
Welzijn Castricum zoekt vrijwilligers die affiniteit hebben met deze doelgroep. Dat kunnen jongeren in opleiding zijn maar ook volwassenen die een paar uurtjes over hebben. Of moeders waarvan de kinderen op school zitten en die graag iets voor een ander willen doen. Deze vrijwilligers krijgen een vrijwilligersvergoeding van € 5,00 per uur, dit bedrag betaalt de aanvrager.
Vrijwilligers die zich aanmelden, krijgen een trainingsmiddag aangeboden om goed geïnformeerd te zijn over de doelgroep. Ook wordt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aangevraagd. De coördinator van de zorgmaatjesgroep houdt regelmatig contact met de vrijwilliger en de aanvrager, bij vragen kan je altijd terecht bij Welzijn Castricum.
Voor meer informatie en aanmelding stuur je een mail naar Ingrid Wellen of bel je met 0251-65 65 62 of 06-15 61 62 37.
Ook mantelzorgers mogen zich op dit nummer aanmelden om een zorgmaatje aan te vragen.

Reacties zijn gesloten.