Gemiddeld kan een Nederlandse kleuter rond zijn of haar vijfde ver­jaardag zon­der zijwielt­jes fiet­sen. Maar wat nu als je uit een ander land komt en fietsen niet zo gewoon is? Dan heb je andere Nederlanders nodig die je daarbij willen helpen. Daarom biedt Welzijn Castricum een fietsproject met behulp van enthousiaste vrijwilligers.

Fietsles Castricum

Deelnemers leren zowel de praktijk als de theorie en ontvangen een plaatjesboekje met verkeersregels. Zowel in kleine groepjes als individuele fietsles. Voor een kennismaking en het inplannen van de fietslessen kunt u contact opnemen met vrijwilligster Astrid van Iwaarden: 06-5346919. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Fietsverkoop

Welzijn Castricum kan u helpen aan een goedkopere tweedehands fiets. Wilt u een fiets uitkiezen? Mail naar: info@welzijncastricum.nl

Reparaties

De tweedehands fietsen worden opgeknapt door handige vrijwilligers. Deze vrijwilligers leren bij interesse anderstaligen banden te plakken en kleine reparaties te verrichten.

Vrijwilliger worden?

Vrijwilliger worden bij dit project voor het geven van fietsles of voor het opknappen van de fietsen? Kijk op de site van de vacaturebank.