Nog geen reacties

Infotafel

Infotafel bij Welzijn Castricum

Welzijn Castricum organiseert in samenwerking met De Hoofdzaak elke tweede en vierde maandag van de maand, van 11.00 – 13.00 uur een infotafel in ‘De Landbouw’ Dorpsstraat 30 Castricum. 

De Hoofdzaak is eenzelfregie- en herstelorganisatie voor en door mensen met een psychische kwetsbaarheid. Zij herkennen uit hun eigen leven wat het betekent om psychisch kwetsbaar te zijn en hebben zelf ervaring met het herstelproces. Ervaringsdeskundigen bieden vanuit begrip een steun in de rug. Herkenning, gelijkwaardigheid en hoop staan daarbij centraal.

De infotafel is een plek waar mensen van alle achtergronden kunnen komen wanneer ze hulp nodig hebben met het invullen van papieren (belastingdienst, gemeente, kwijtschelding), aanvragen doen (gemeente, Digi-d, belastingdienst, organisaties). Mensen uit de buurt kunnen bij hen kosteloos informatie krijgen over: zorg, onderwijs, wonen, werk, geldzaken, ontmoeting, activiteiten en reizen. Mochten zij zelf de expertise niet hebben, kan men, in overleg, verwezen worden naar de juiste instantie.

Reacties zijn gesloten.