Nog geen reacties

Officiële opening (her)nieuwde pand De Landbouw

Officiële opening pand Welzijn Castricum

 

Onder toeziend oog van relaties van Welzijn Castricum heeft wethouder Ron de Haan op 12 mei jl.  het voor hen nieuwe pand officieel geopend. Directeur Judith Schram gaf in haar speech aan dat welzijn eigenlijk voor veel mensen vanzelfsprekend is, maar wat nu als je ziek wordt, eenzaam bent, de taal niet spreekt, vervoer nodig hebt, vrijwilligerswerk wil doen, dan ben je blij dat er een stichting Welzijn is die je ondersteunt bij het wel zijn in het leven.

Vanaf december zetelt de stichting in het hernieuwde gebouw aan de Dorpsstraat 30, voorheen onder andere bekend als Café De Landbouw. Deze naam zal weer in ere hersteld worden dus ‘De Landbouw’ moet weer een begrip worden in Castricum waar iedereen welkom is.  In de gezellig ingerichte huiskamer is meer ruimte voor open inloop door inwoners. Op maandag, vrijdag (van 10.00-14.00 uur) en vanaf de tweede zondag van de maand van 14.00 – 17.00 uur)  kan iedereen binnenlopen voor een kopje koffie, een praatje, spelletje of het stellen van vragen. Op maandag is er een speciale infotafel waar direct hulp geboden kan worden bij diverse vragen.  Regelmatig zijn er speciale bijeenkomsten zoals samen eten, waar gekookt wordt door jongeren of nieuwkomers en binnenkort ‘het buurtbakkie’ waar de medewerkers de buurt in gaan om contacten te leggen tussen buren.  Er wordt van alles georganiseerd rondom nieuwkomers en het Vrijwilligers Informatie Punt heeft hier eveneens haar standplaats, dus als men vrijwilligerswerk zoekt of informatie nodig heeft, kan men hier ook terecht. Het jongerenwerk heeft haar intrek genomen in de achterzaal en daar zullen de activiteiten van Discovery 2.0 zoals huiskamer, g-disco en join us plaatsvinden.

Wat Welzijn Castricum allemaal doet is te veel op om te noemen, maar voor meer informatie over de activiteiten en diensten van Welzijn Castricum kan een kijkje genomen worden op de website www.welzijncastricum.nl of loop eens binnen tijdens de inloop. Bellen kan ook naar 0251 – 65 65 62.

Reacties zijn gesloten.